VCA-gecertificeerde monteurs

Veiligheid donderdag 17 augustus 2017, door Siham

ROMASS Business stelt hoge eisen aan haar monteurs. Om de veiligheid van zowel onze klanten als onze monteurs te waarborgen zijn alle service- en reparatiemonteurs van ROMASS Business VCA-gecertificeerd.

VCA gecertificeerde monteur

Bij ROMASS Business bent u verzekerd van bekwame VCA-gecertificeerde reparatie- en servicemonteurs.

Wat houdt dit in?
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om dienstverlenende bedrijven veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. Zo wordt er een veilige werkomgeving gecreëerd voor de monteurs, de opdrachtgever en diens werknemers. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is niet altijd zo geweest. In begin 2000 waren er 19 geregistreerde ongevallen met dodelijke afloop geweest per 1600 gewerkte manuren. Met de komst van de VCA-certificering is dit met factor 3 afgenomen.
Hoe werkt het?
Alle monteurs leggen een examen af waarbij ze getoetst worden op verschillende situaties die zich voor kunnen doen tijdens hun werkzaamheden. Deze situaties zijn allen gericht op het herkennen en voorkomen van onveilige situaties en het nemen van de juiste (voorzorgs)maatregelen. Na het behalen van de VCA-certificering is deze 3 jaar geldig met jaarlijkse tussentijdse audits. Tijdens deze audits kunnen indien nodig maatregelen genomen worden om de werkwijze bij te stellen. Zo wordt ervoor gezorgd dat de werkwijze altijd up-to-date is.
De voordelen
Bij ROMASS Business bent u verzekerd van bekwame VCA-gecertificeerde reparatie- en servicemonteurs. Deze monteurs zorgen ervoor dat het probleem zo snel en adequaat mogelijk verholpen wordt. Daarnaast wordt er ook erg serieus omgegaan met de veiligheid van de werknemers en werkvloer. Daardoor kunt u de reparatie- en/of onderhoudswerkzaamheden met een geruststellend gevoel aan onze monteurs toevertrouwen.